Paardenarts.nl Terug naar Paardenarts.nl

As ophalen

Delen:

Sanne: “Anderhalve maand na het inslapen en cremeren van Pakito had ik vakantie en had ik eindelijk de tijd en ruimte om hem op te halen. Vanuit Zwolle is het best een eind rijden naar het paardencrematorium in Numansdorp en ik wilde hiervoor dan ook rustig de tijd nemen, samen met mijn vriend.

Paardencrematorium Het Hoeksche Hof - binnenkijken

Toen we aankwamen bij Het Hoeksche Hof stond de as van Pakito al voor ons klaar in een grote bak. Piet verwelkomde ons hartelijk met een kop koffie en heeft ons daarna een rondleiding gegeven. Het crematorium is van alles voorzien en heeft mooie kamers waar je rustig afscheid kunt nemen van je huisdier. Ook zijn er prachtige urnen en sieraden verkrijgbaar waar je een mooi aandenken van kunt laten maken.

We zijn ook achterin het crematorium geweest, in de ruimte waar de speciale ovens stonden: een grote moderne en ruime oven speciaal voor paarden en een kleinere voor huisdieren. Heel bizar om te bedenken dat daar mijn lieve Pakito in heeft gelegen. We mochten gelukkig overal kijken en vragen stellen: er waren geen geheimen. Piet heeft ons daarbij stap voor stap uitleg gegeven over hoe de crematie in zijn werk is gegaan. Dit vond ik heel fijn.

Vervolgens hebben we de bak met Pakito‚Äôs as meegenomen naar huis.”